Buitenhaard

Als de zomer voor de deur staat en het wordt warmer, dan willen allemaal zo veel mogelijk tijd in de tuin spenderen. Maar tegenwoordig is een simpele stoel niet meer voldoende om buiten van de rust en het weer te genieten. Nee, tegenwoordig doen we steeds meer om onze leefruimte uit te breiden. De tuin wordt deel van het huis. Een loungeset in een gezellig hoekje met kussen, lampjes en dan natuurlijk een sfeervolle buitenhaard. Het plaatje is perfect. Je kunt tot ’s avonds laat lekker buiten zitten met een lekker drankje en genieten van de rust en het vlammenspel. De buitenhaard zorgt gegarandeerd voor sfeer en tijdens koudere dagen voor warmte.
Weet je alleen nog niet helemaal wat je precies wilt? Dat is begrijpelijk en daar kunnen wij jou zeker bij helpen. Marga sfeervuren is het perfecte adres om je te laten informeren. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van kachels en haarden.


Buitenhaard
Wij maken alles nog op ambachtelijke wijze. Geen simpel en snel plaatswerk, maar uitsluitend handwerk volgens de regels van de kunst.

Niet elke buitenhaard is geschikt om hout mee te stoken of te barbecueën. Bij Marga Sfeervuren informeren wij u deskundig en helpen u om uw droom te realiseren. Kom langs in onze showroom (20 min. van Eindhoven of Weert). Hier hebben wij ook gaskachels, pelletkachels, houtkachels, open haarden, gesloten haarden en schouwen.
Wat is het verschil tussen open en gesloten systeem?
Bij gas kunt u kiezen uit een gesloten of open verbrandingssysteem. Het grote verschil is het rendement. Open systemen, de klassieke ‘open haarden’ zijn aanzienlijk minder economisch dan gesloten systemen. De vrijgekomen warmte vindt direct zijn weg door de schoorsteen naar de buitenlucht. Een open systeem levert een gemiddeld rendement van 10 tot 20 %. Bij een gesloten systeem is de verbranding veel intenser en economischer omdat de zuurstof voor de verbranding wordt geoptimaliseerd in de gashaard en het concentrische rookkanaal. Een gesloten systeem levert een rendement van gemiddeld 75 % tot 85 %. Het hoogste rendement wordt gerealiseerd door onze MarFire HR+-designhaarden met een opbrengst van 87 %.
Wat zijn de voordelen van gas?
Hoe werkt een gesloten gashaard?
Wat zijn de voordelen van een gesloten systeem?
Hoe werkt een open gashaard?
Waar moet ik nog meer op letten?
buitenhaard

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

U kunt ons altijd bellen voor vrijblijvend advies of een offerte op maat!

06 108 923 93