Gas openhaard

Heb je een druk leven en regelmatig tijd te weinig, maar geniet je wel van een vrije winteravond met de warmte van een gezellig vuurtje?
Wil je een gas openhaard aanschaffen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dat is te begrijpen want gas openhaarden zijn er verschillende uitvoeringen. Maar bij Marga sfeerhaarden ben je bij het juiste adres. Wij verkopen, plaatsen en onderhouden pelletkachels in onder andere Noord Brabant (NL) en Limburg (NL&BE).
Een ding is bij Marga sfeervuren zeker, als je kiest voor een gas openhaard, dan kies je voor sfeer gecombineerd met gemak.

Voordelen van gas
Gas is bij uitstek geschikt voor mensen die comfort en gebruiksgemak willen. Geen handmatig toevoegen van brandstof zoals bij hout en geen asresten verwijderen. Een gesloten gashaard functioneert met een gebruiksvriendelijke afstandsbediening. Gas is bovendien veilig en milieuvriendelijk. Bij een gesloten gashaard kunnen CO2 en eventuele andere stoffen in geen geval in de leefruimte komen omdat het toestel volledig luchtdicht is. Gas is economisch in het gebruik en geeft volle levendige vlammen met een mooie gele kleur.

Gas openhaard
Ons uitgebreide assortiment gas openhaarden leveren en installeren wij door heel Brabant, maar ook Limburg.
Wij maken alles nog op ambachtelijke wijze. Geen simpel en snel plaatswerk, maar uitsluitend handwerk volgens de regels van de kunst.
Bij Marga Sfeervuren informeren wij u deskundig en helpen u om uw droom te realiseren. Kom langs in onze showroom (20 min. van Eindhoven of Weert). Hier hebben wij ook pelletkachels, houtkachels, open haarden, gesloten haarden en schouwen.
Wat is het verschil tussen open en gesloten systeem?
Bij gas kunt u kiezen uit een gesloten of open verbrandingssysteem. Het grote verschil is het rendement. Open systemen, de klassieke ‘open haarden’ zijn aanzienlijk minder economisch dan gesloten systemen. De vrijgekomen warmte vindt direct zijn weg door de schoorsteen naar de buitenlucht. Een open systeem levert een gemiddeld rendement van 10 tot 20 %. Bij een gesloten systeem is de verbranding veel intenser en economischer omdat de zuurstof voor de verbranding wordt geoptimaliseerd in de gashaard en het concentrische rookkanaal. Een gesloten systeem levert een rendement van gemiddeld 75 % tot 85 %. Het hoogste rendement wordt gerealiseerd door onze MarFire HR+-designhaarden met een opbrengst van 87 %.
Wat zijn de voordelen van gas?
Hoe werkt een gesloten gashaard?
Wat zijn de voordelen van een gesloten systeem?
Hoe werkt een open gashaard?
Waar moet ik nog meer op letten?
Image

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

U kunt ons altijd bellen voor vrijblijvend advies of een offerte op maat!

06 108 923 93