http://margasfeervuren.com/image/Gesloten-Haard-Marga-Sfeervuren-Uitgelicht-650x360.jpg

Gesloten haarden


Een gesloten haard heeft als
belangrijkste voordelen het rendement
en de veiligheid. De plaatsing van een
gesloten haard vereist overigens geen schoorsteenkanaal. 

Dit biedt u meer mogelijkheden voor de inplanting van de haard in uw woning.

Tegenwoordig opteren steeds meer mensen voor een gesloten haard, hoofdzakelijk omwille van het rendement en de veiligheid. De plaatsing van een gesloten haarden vereisen overigens geen schoorsteenkanaal. Dit biedt u meer mogelijkheden voor de inplanting van de haard in uw woning.

Een gesloten haard kan gemakkelijk omgevormd worden tot een open haard. Voor gezinnen met opgroeiende kinderen is dit dus een interessante investering. Als de kinderen groot genoeg zijn, kan het glazen frontpaneel weg zodat u kan genieten van het geluid en de geur van knetterend brandhout in een open haard.

Wat is het verschil tussen een Gesloten Haard en een Open Haard?

Een gesloten haard is bijna identiek aan een open haard. Alleen wordt een gesloten haard voorzien van een glazen frontpaneel. Toch is er een belangrijk verschil tussen een open haard en een gesloten haard: het rendement. Veel mensen denken dat een gesloten haard minder warmte afgeeft dan een open haard.

Het tegendeel is waar. Het rendement van een gesloten haard ligt rond de 70% terwijl het rendement van een open haard blijft steken op een goeie 15%! Een gesloten haard combineert dus sfeer met rendement.

Nog niet overtuigd? Loop eens binnen in onze showroom. U kan er rustig de verschillende modellen bekijken en u desgewenst laten bijstaan door onze ervaren verkopers. Samen met u wegen zij pro en contra af in functie van uw concrete behoefte.

Waarom hout?
Hout is de meest traditionele brandstof en geeft het meest spectaculaire en natuurlijkste vlammenspel. De nieuwste generaties gesloten houthaarden en houtkachels werken echter veel economischer dan vroeger. Door het gesloten systeem branden onze HR-houthaarden van bijvoorbeeld M-Design of Spartherm zeer efficiënt en kunt u uren lang genieten zonder blokken te hoeven toevoegen.
Klopt het dat mijn plafond kan verkleuren door het stoken van een haard?
Hoe kan ik energie besparen?