http://margasfeervuren.com/image/Houtkachel-Marga-Sfeervuren-Uitgelicht1-650x360.jpg

Houtkachels


Er is niks zo gezellig als ’s winters bij
het haardvuur genieten van een kop warme chocomelk en het gezelschap van je
naasten met een leuk muziekje op de achtergrond.

De nieuwe generatie houtkachels is trouwens
 erg zuinig en ecologisch. Een vrijstaande
kachel, een inzethaard of een inbouwhaard,
allen vragen ze weinig onderhoud en
waarderen ze uw woonruimte helemaal op.

Houtkachels zijn helemaal in! Wie wil besparen op de almaar stijgende energieprijzen, kiest voor een houtkachel als vervanger of aanvulling op de bestaande centrale verwarming.

Type Houtkachels

Vrijstaande houtkachels blijven populair. Ze worden in een open ruimte geplaatst, best niet tegen een muur. Zo kan hun warmte de hele ruimte maximaal bereiken. Inzethaarden worden in een bestaande open haard geplaatst. Inbouwhaarden worden in een muur geplaatst. Dit laatste zorgt voor een strak effect en geen ruimteverlies.

Elk van deze types kan u in onze winkel bekijken. We vertellen u graag meer over hun eigenschappen tijdens een rondleiding in onze showroom. Wij hebben winkels in Den Bosch (Nederland) en in Hamont Achel (België). Onze ervaren vakmannen helpen u graag verder met elke vraag en geven u waar nodig degelijk advies over de keuze van uw kachel.

Hierboven ziet u alvast enkele foto’s van houtkachels die wij verkopen. Niet alle houtkachels staan op deze website. Dus het is zeker aan te raden om eens in onze winkel te komen rondneuzen.

Wanneer kan ik mijn nieuwe sfeerhaard of kachel in gebruik nemen?
Bij Marga Sfeervuren metselen wij de mantel op ambachtelijke wijze met poriso stenen en speciale cement. Hierdoor is het nodig dat de boezem goed droogt voordat u de nieuwe sfeerhaard in gebruik kan nemen. Indien de droogtijd niet wordt aangehouden kunnen scheurtjes ontstaan in de boezem. Gelieve rekening te houden met de aanbevolen droogtijd is al naar gelang omstandigheden over het algemeen 4 weken bedraagt.uitenland.