Inzethaard

Een inzethaard wordt het meest gebruikt wanneer er al een haard of schouw aanwezig is. Bij een inbouwhaard zal erg relatief meer aangepast moeten worden aan uw woning en bij een inzethaard kan het vaak eenvoudiger zonder te veel breekwerk. Inzethaarden komen daarom ook voor in de meest voorkomende openingen van hout haarden. Bij een inzethaard kan alleen gestookt worden met een gesloten deur.

Rookkanaal
Een van de voordelen van een inzethaard, is dat het rookkanaal niet zichtbaar is. Zo ontstaat er een strak geheel en wordt alle aandacht gericht op de haard met een prachtig vlammenspel
Gas inzethaard
Naast de standaard houtgestookte inzethaarden bieden wij bij Marga Sfeervuren ook inzethaarden op gas aan. Met een druk op de knop kun je direct genieten van de heerlijke warmte en de sfeer. Bij gas inzethaarden geldt natuurlijk ook dat de afmeting van de bestaande open haard opening maatgevend zijn voor het type inzethaard.

Installeren inzethaard
Tijdens de installatie van de inzethaard wordt de aanwezige rookgasklep demonteren en een vaste aansluiting op het rookkanaal maken. Wellicht is het nodig dat een deel van de achterwand van de haard gesloopt dient te worden. Vervolgens kan de inzet gemonteerd worden en het afvoerkanaal worden aangesloten.
Bij de aansluiting op het bestaande rookkanaal schatten wij in of het bestaande kanaal geschikt is voor een hoog rendement inzethaard. Bij het plaatsen van een nieuwe haard, is het belangrijk om in te schatten of het bestaande kanaal ook net zolang mee kan gaan als de nieuwe inzethaard. Mochten er twijfels zijn, dan zullen wij de schoorsteen laten controleren door een erkend controle bedrijf. Blijkt eenmaal dat het rookkanaal niet meer voldoende is, dan kunnen wij deze renoveren of vervangen.

Inzethaard
Bij Marga Sfeervuren hebben wij een uitgebreid assortiment inzethaarden die wij door heel Brabant en Limburg leveren en installeren.
Wij maken alles nog op ambachtelijke wijze. Geen simpel en snel plaatswerk, maar uitsluitend handwerk volgens de regels van de kunst.
Bij Marga Sfeervuren informeren wij u deskundig en helpen u om uw droom te realiseren. Kom langs in onze showroom (20 min. van Eindhoven of Weert). Hier hebben wij ook pelletkachels, houtkachels, open haarden, gesloten haarden en schouwen.

inzethaard

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

U kunt ons altijd bellen voor vrijblijvend advies of een offerte op maat!

06 108 923 93